ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

«Φοβούνται τα τραγούδια μας μη τους τσακίσουν» - Για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


«Φοβούνται τα τραγούδια μας μη τους τσακίσουν»

Για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


«Ο Παύλος ζει!» φωνάζαμε στις αντιφασιστικές πορείες έναν χρόνο πριν. Τότε που όλοι και όλες εμείς βρεθήκαμε στους δρόμους ενάντια στους φονιάδες του και τη βάρβαρη ιδεολογία του φασισμού. Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι από τάγμα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης χ.α. γιατί εκφραζόταν μέσα από τη μουσική και τη δράση του κατά του φασισμού που διασκορπίζει το μίσος και λατρεύει το θάνατο. Τα ίδια χέρια δολοφόνησαν τον μετανάστη εργάτη Σεχζάτ Λουκμάν. Αυτοί επιτέθηκαν σε μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πέραμα τραυματίζοντάς τα. Μια φασιστική οργάνωση που τόσο καιρό τώρα στέκεται ενάντια σε κάθε εργατική απεργία και αγώνα και τάσσεται υπέρ του κεφαλαίου και των αφεντικών. Η βαρβαρότητα της δεν έχει όρια, καθώς τα μέλη της, παρά τις συλλήψεις και τις προφυλακίσεις βουλευτών και στελεχών της, συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον των μεταναστών/-στριων, ελεύθερων κοινωνικών χώρων και ομοφυλόφιλων. Δική μας υπόθεση είναι να μην τους αφήσουμε χώρο στις γειτονιές και στις ζωές μας.

Δική μας υπόθεση είναι επίσης να ξεμπροστιάσουμε το «αντιφασιστικό» προσωπείο του κράτους. Η ίδια κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη για τον αποκλεισμό πολλών ανθρώπων από την περίθαλψη οδηγώντας τους στο θάνατο, που είναι υπεύθυνη για τη φτώχεια και την ανεργία, την εξαθλίωση και τις αυτοκτονίες, προσπαθεί απεγνωσμένα μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα να διαχωρίσει τη θέση της από τη φασιστική οργάνωση της χ.α. Δεν μας ξεγελούν. Η παρουσία στην κυβέρνηση υμνητών της χούντας και αρνητών του ολοκαυτώματος, η φιλική κουβεντούλα μεταξύ κασιδιάρη και του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης και συμβούλου του σαμαρά μπαλτάκου, οι νόμοι και κυρίως οι πρακτικές που ακολουθούν, αποδεικνύουν περίτρανα ότι είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Δεν ξεχνάμε ότι είναι αυτοί οι ίδιοι που υιοθετούν την πολιτική ατζέντα της χ.α. Δημιουργούν στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών φυλακίζοντας ανθρώπους που το μόνο «έγκλημα» τους είναι ότι διέσχισαν τα σύνορα χωρίς χαρτιά. Ποιον/α μπορεί να πείσει ότι μάχεται κατά του φασισμού μια κυβέρνηση που επιφυλάσσει «θερμή» υποδοχή σε ντόπιους και μετανάστες με ναυάγια, δολοφονίες και σφαίρες; Οι συλλήψεις μελών και βουλευτών της χ.α, αν και αναγκαίες, ούτε μας πείθουν ούτε μας καθησυχάζουν. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο αντιφασισμός είναι  υπόθεση που ανήκει στον ίδιο το λαό και στην εργατική τάξη.

Ξέρουμε επίσης πολύ καλά, ότι αυτοί που στηρίζουν τα δολοφονικά χέρια της χ.α, είτε με την πολιτική που εφαρμόζουν είτε με την ψήφο τους, γίνονται οι ίδιοι συναυτουργοί της φασιστικής βαρβαρότητας. Γνωρίζουν τι κάνουν. Η εποχή της «αθωότητας» έχει παρέλθει προ πολλού. Είναι καιρός να διαλέξουμε αν θα δώσουμε κι άλλο χώρο στους φασίστες ή αν θα αγωνιστούμε και θα παραμείνουμε άνθρωποι.
Η ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μας ξαναφέρνει μπροστά σε αυτήν την απόφαση. Δεν είναι απλά μια μέρα μνήμης, αλλά μια νέα αφετηρία για να βρεθούμε ξανά όλοι και όλες μαζί στους δρόμους και να συνεχίσουμε πιο δυναμικά τον αγώνα ενάντια στο φασισμό από όπου κι αν προέρχεται. Ο Παύλος θα μας εμπνέει πάντα και θα μας θυμίζει την ανάγκη να αντιπαλέψουμε τον φασισμό σήμερα, τον καπιταλισμό πάντα.

 «Άνθρωπος  πάει να πει πολεμιστής. Έξω ψυχανεμίζομαι θεριά που δαγκώνουν, ποτάμια που πνίγουν, φωτιές που καίνε. Θα βγω να πολεμήσω. Άνοιξε την πόρτα να φύγω»


Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης (ΑΣΑ)


Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

16/9, Κορδελιό, Προβολή αντιφασιστικής ταινίας: "Ο μεγάλος δικτάτορας"




Η Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των δράσεών της στις δυτικές γειτονιές της πόλης, προβάλλει στο Κορδελιό την σπουδαία ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν "Ο μεγάλος δικτάτορας" (1940), μια κωμική, αλλά ταυτόχρονα διεισδυτική ματιά στην απάνθρωπη ιδεολογία του φασισμού.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Ύστερα από είκοσι χρόνια σε ένα νοσοκομείο, υποφέροντας από αμνησία, ένας εβραίος κουρέας επιστρέφει στην πατρίδα του. Εκεί όμως πολλά έχουν αλλάξει, καθώς ο παρανοϊκός δικτάτορας της Τομανίας, Αντενόιντ Χίνκελ, ο οποίος είναι ολόιδιος με αυτόν, σχεδιάζει να κατακτήσει τον κόσμο ξεκινώντας ταυτόχρονα μια μεγάλη εκστρατεία αντισημιτισμού. Όμως η ομοιότητα του ντροπαλού κουρέα με το μεγαλομανή δικτάτορα θα γίνει αιτία τρομερών παρεξηγήσεων...

Η προβολή θα γίνει στο ανοιχτό θεατράκι που βρίσκεται στον πεζόδρομο του Ελ. Κορδελιού (Εθνικής Αντίστασης με Λαχανά) (γραμμή λεωφορείου ΟΑΣΘ 19, αφετηρία Σιδηροδρομικός Σταθμός).

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1481902832063990/

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης αντιφασιστικών δράσεων της ΑΣΑ

Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης  αντιφασιστικών δράσεων της ΑΣΑ 
Σάββατο 06/09 , μετά την πορεία της ΔΕΘ. 
στο πεζόδρομο πίσω απο το Στεκι Μεταναστών (Ερμού 23)