ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Πορεία ενάντια σε κάθε ομοφοβική-τρανσφοβική επίθεση



Για τις πρόσφατες επιθέσεις σε lgbtqi άτομα


Την Κυριακή 16/11 μια τρανς ξυλοκοπήθηκε άγρια στην περιοχή της Πυλαίας από δύο άτομα που φορούσαν μπλούζες της χρυσής αυγής. Οι δράστες μάλιστα δεν δίστασαν να χτυπήσουν και έναν άνθρωπο, που, όπως δήλωσε και ο ίδιος, έκανε το αυτονόητο επιχειρώντας να τους σταματήσει.
Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο οι ομοφοβικές και τρανσφοβικές επιθέσεις γίνονται όλο και περισσότερες –και σε συχνότητα και σε βιαιότητα. Πρόκειται για επιθέσεις ξεκάθαρα ρατσιστικές που βασίζονται στο μίσος και στη μη αποδοχή ανθρώπων με ομοφυλοφιλικό ή αμφιφυλοφιλικό σεξουαλικό προσανατολισμό και ανθρώπων που επιλέγουν ταυτότητα φύλου διαφορετική από αυτή με την οποία γεννήθηκαν.

Στη νεοελληνική κοινωνία γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη η αντίληψη ότι η διαφορετικότητα όλων είναι αποδεκτή, φτάνει βέβαια να μην υπερβαίνει τα όρια που η ίδια θέτει αυθαίρετα στην έκφραση των lgbtqi* ατόμων. Δεν μας αρκεί. Κι αυτό γιατί κάτι τέτοιο εξακολουθεί να περιθωριοποιεί και να απομονώνει, ενώ ταυτόχρονα εντείνει τον κοινωνικό ρατσισμό που δέχονται οι λεσβίες (*l), οι γκέι (*g), οι αμφισεξουαλικοί (*b), οι τρανσέξουαλ (*t) κι οι κουίρ και ίντερσεξ (*qi).

Επειδή ο ρατσισμός –οποιασδήποτε μορφής– δεν κάνει “διακρίσεις” στα θύματα του.

Επειδή ο φασισμός θέλει να ισοπεδώσει κάθε διαφορετική έκφραση και να ομογενοποιήσει τους ανθρώπους.

Επειδή η αναβίωση του ναζισμού τροφοδοτείται από κάθε μορφής ρατσισμό και τον τροφοδοτεί ταυτόχρονα.

Για αυτούς τους λόγους αλλά και γιατί η ελεύθερη έκφραση κάθε διαφορετικότητας αποτελεί βασική κι αναγκαία συνθήκη για μια ριζικά διαφορετική κοινωνία:

Καταγγέλλουμε τόσο τις παλιότερες, όσο και τις πρόσφατες ομοφοβικές και τρανσφοβικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και αλλού, κι εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα ρατσιστικών επιθέσεων με γνώμονα το φύλο, την ταυτότητα φύλου, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τον παρενδυτισμό και την κουίρ πολιτική αντίληψη.



Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου