ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ποτέ Ξανά Ναζισμός (27/1, Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος)



Η Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος (27/1) θα πραγματοποιήσει το Σάββατο, 26/1, μοίρασμα του παρακάτω κειμένου σε κεντρικά σημεία της πόλης και την Κυριακή, 27/1, Οδοιπορικό Μνήμης με κεντρικούς άξονες την εβραϊκή παρουσία στην πόλη αλλά και πρόσωπα και γεγονότα της Κατοχής, από τον σταθμό που φεύγαν τα τρένα για το Άουσβιτς ως την πλατεία Ελευθερίας, περνώντας από το Βαρδάρη και τη Συναγωγή Μοναστηριωτών. Το οδοιπορικό θα ξεκινήσει στις 12.30 μ.μ. από τον Παλιό Σταθμό (Νέα Δυτική Είσοδος).



Στις 27 Ιανουαρίου 1945 τμήματα του σοβιετικού στρατού φτάνουν στο Άουσβιτς και βρίσκουν 7.000 αποστεωμένους κρατούμενους που είχαν επιζήσει και δεν είχαν συρθεί μαζί με τους υπόλοιπους στις «πορείες θανάτου» που οργάνωσαν οι ναζιστικές δυνάμεις κατά την υποχώρησή τους. Πριν λίγα χρόνια αυτή η ημερομηνία ανακηρύχθηκε ως «Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και πρόληψης των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας». Το Άουσβιτς υπήρξε το μεγαλύτερο κέντρο εξόντωσης στην Ευρώπη του Χίτλερ. Σ’ αυτό εξοντώθηκαν 960.000 Εβραίοι (ανάμεσά τους ήταν 60.000 Έλληνες Εβραίοι, από τους οποίους 48.000 από τη Θεσσαλονίκη), 21.000 Τσιγγάνοι, 75.000 Πολωνοί αντιστασιακοί, 15.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου, 15.000 κρατούμενοι από την υπόλοιπη κατεχόμενη Ευρώπη, καθώς και μικρότερος αριθμός ομοφυλόφιλων και μαρτύρων του Ιεχωβά. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πρώτα θύματα που εξοντώθηκαν με αέριο από τους ναζί ήταν Γερμανοί ανάπηροι και πάσχοντες από ανίατες ασθένειες.

Όπως και στην υπόλοιπη ήπειρο, υπήρξαν κι εδώ πρόθυμοι συνεργάτες των ναζί. Ήδη πριν τον πόλεμο είχαν αναπτυχθεί στην πόλη μας εθνικιστικές οργανώσεις, όπως η ΕΕΕ, με κύρια ιδεολογία τον αντισημιτισμό και τον αντικομμουνισμό, έχοντας τη στήριξη του κρατικού μηχανισμού. Η σταθερή αντισημιτική στάση μερίδας του Τύπου και, κυρίως, το πογκρόμ στον συνοικισμό Κάμπελ (για το οποίο τόσο οι φυσικοί –όσοι εντοπίστηκαν– όσο και οι ηθικοί αυτουργοί αθωώθηκαν) αποτελούν τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια αυτής της κατάστασης. Πολλοί απ’ αυτούς τους προπολεμικούς εθνικιστές στρατεύθηκαν στα τάγματα ασφαλείας διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο στην εξόντωση των Ελλήνων Εβραίων αλλά και στις σφαγές πολιτών (Χορτιάτης, μπλόκο της Καλαμαριάς κλπ.).

Οι δωσίλογοι, λοιπόν, κι οι ταγματασφαλίτες «κέρδισαν» με τις υπηρεσίες τους ως λεία τις περιουσίες των ανθρώπων που εξοντώθηκαν στο Άουσβιτς και μεταπολεμικά όχι μόνο δεν κλήθηκαν να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους, αλλά επιβραβεύτηκαν κρατώντας τα κέρδη της Κατοχής κι αποτελώντας τον εθνικό κορμό των παρακρατικών του μετεμφυλιακού κράτους. Είναι γνωστό ότι απ’ αυτό τον χώρο προέρχονταν οι τραμπούκοι της «καρφίτσας» που δολοφόνησαν τον Λαμπράκη. Οι ελληνικές κυβερνήσεις όμως στάθηκαν στοργικές ακόμη και απέναντι σε Γερμανούς εγκληματίες πολέμου, όπως ο διαβόητος Μαξ Μέρτεν, που υπέγραφε τις εντολές εγκλεισμού στα γκέτο κι αποστολής στα στρατόπεδα εξόντωσης κι ο οποίος είχε το θράσος να επισκεφθεί μεταπολεμικά τη Θεσσαλονίκη όπου αναγνωρίστηκε από κάποιο θύμα του, με αποτέλεσμα να δικαστεί, να καταδικαστεί και στη συνέχεια να «απελαθεί» στη Γερμανία για να εκτίσει εκεί την ποινή του πράγμα που ποτέ δεν έγινε καθώς αφέθηκε ελεύθερος.

Κι όλα αυτά δεν είναι απλά ιστορίες ενός σκοτεινού παρελθόντος. Σήμερα οι επίγονοι των δωσιλόγων και θαυμαστές του Χίτλερ σκοτώνουν, τραυματίζουν, απειλούν μετανάστες και πρόσφυγες αλλά και Έλληνες που αντιδρούν στη φασιστική βαρβαρότητα. Παράλληλα, οι κρατικοί μηχανισμοί και τους αφήνουν να αλωνίζουν και στρέφονται κι αυτοί εναντίον των μεταναστών δημιουργώντας στρατόπεδα συγκέντρωσης και οργανώνοντας πογκρόμ, όπως η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς». Την ώρα της κρίσης η κυβέρνηση και οι ελίτ προωθούν τη θυματοποίηση των πιο ευάλωτων κοινωνικά ομάδων για να τους χρησιμοποιήσουν ως αποδιοπομπαίους τράγους και να στρέψουν την οργή των φτωχών εναντίον των φτωχότερων. Από κοντά και τα κυρίαρχα ΜΜΕ προωθούν ασύστολα το ρατσισμό με τρομολαγνικούς τίτλους για «τσουνάμια λαθρομεταναστών», ληστείες, φόνους αλλά και έξοδα που κοστίζουν στον κουτσουρεμένο προϋπολογισμό οι «κακοί ξένοι» (όπως το πρόσφατο πρωτοσέλιδο, αμέσως μετά μάλιστα τη στυγερή ρατσιστική δολοφονία στα Πετράλωνα).

Τώρα, όπως και τότε, μόνο η αντίσταση στο αλληλοσπάραγμα των θυμάτων της κρίσης που προωθούν οι κυβερνώντες και η αλληλεγγύη στα θύματα των ρατσιστικών πολιτικών και των ναζιστικών συμμοριών αφήνουν ελπίδες για ένα ανθρώπινο μέλλον. Τώρα, όπως και τότε, ο αγώνας ενάντια στη ναζιστική θηριωδία αποτελεί τη βάση για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά μας.
Ενάντια στη ρατσιστική βαρβαρότητα
Ίσα δικαιώματα για όσους ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

«Ουδέποτε είχε δώσει δείγματα ρατσιστικής συμπεριφοράς…»

Δυο Έλληνες, 29 και 25 χρονών δολοφόνησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης 17/1  στα Πετράλωνα τον Σαχτζάτ Λουκμάν, 27 χρονών από το Πακιστάν. Τον μαχαίρωσαν ενώ έκανε με το ποδήλατό του το καθημερινό δρομολόγιο Περιστέρι-Πετράλωνα για ένα λειψό μεροκάματο. Στο σπίτι του 29χρονου δράστη βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο τραμπούκου και πλήθος φυλλαδίων της χ.α. που αφήνουν ελάχιστες αμφιβολίες για το ρατσιστικό χαρακτήρα του εγκλήματος.

Ο διοικητής του πυροσβέστη όμως δήλωσε ότι «ο 29χρονος ουδέποτε είχε δώσει δείγματα ρατσιστικής συμπεριφοράς». Το ίδιο θα δηλώσουν προφανώς συγγενείς και γνωστοί των δολοφόνων, ενώ τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ έσπευδαν από νωρίς να αποκλείσουν τα ρατσιστικά κίνητρα. Είναι κοινός τόπος άλλωστε εδώ και χρόνια, πως αυτή η χώρα δεν έχει ρατσιστές. Έχει μόνο «λαθρομετανάστες», «σκούρους», «βρομιάρηδες», που «κάνουν οχτάρια στο δρόμο με το ποδήλατό τους» και μας ενοχλούν γιατί «υποφέρουν μέσα στα μούτρα μας»

Στο γόνιμο έδαφος του θεσμικού ρατσισμού, του κυρίαρχου φασιστικού λόγου και του κοινωνικού κανιβαλισμού οι φασιστικές συμμορίες μπορούν να δρουν και να σκοτώνουν ανενόχλητες, με τρανό παράδειγμα τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν. Οι πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον μεταναστών το τελευταίο διάστημα, που γίνονται όλο και πιο θρασείς και πιο επικίνδυνες,  το αποδεικνύουν περίτρανα.

Η απάντηση μας απέναντι στη φασιστική δολοφονική βία θα δοθεί στο δρόμο. Στην αντιφασιστική πορεία στα Πετράλωνα το απόγευμα της δολοφονίας, στο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 19/1, στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις γειτονιές. Ντόπιοι και μετανάστες μαζί,  να εξαφανίσουμε τα φασιστικά καθάρματα για να ξεβρομίσει ο τόπος!


Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ανθολόγιο Αντιφασισμού -7

[Η αρθρογραφία πάνω στις διάφορες πτυχές του φαινομένου του φασισμού και του ναζισμού προσφέρει πλέον καθημερινά πολύ ενδιαφέροντα κείμενα. Αποφασίσαμε λοιπόν, για χρηστικούς λόγους και για να αποφύγουμε το spam, να συγκεντρώνουμε σε τακτά-άτακτα διαστήματα όσα πέφτουν στην αντίληψή μας και να τα αναρτούμε όλα μαζί με μια μικρή περιγραφή και ένα σύντομο χαρακτηριστικό απόσπασμα. Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, κάντε κλικ στον τίτλο.]



1) Αντιφασιστικό Μέτωπο Γιαννιτσών

Πρόκειται για το ιδρυτικό κείμενο της κίνησης, που πρόσφατα συγκροτήθηκε στην περιοχή της Πέλλας. Όπως έχουμε προαναφέρει, το αντιφασιστικό κίνημα απλώνεται σε όλη τη χώρα, ακόμη και σε περιοχές που έχουν ακροδεξιό/φασιστικό παρελθόν. Το Μέτωπο διαθέτει και σελίδα στο Facebook.  (Το λινκ είναι από το πολύ ενδιαφέρον μπλογκ του καθηγητή Γιώργου Τσιάκαλου, Αντιφασιστική Μνήμη)

Εναντίον αυτού του ακροδεξιού αφηνιασμού, εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό (κι ανάμεσά μας πολλοί που είναι εγγόνια προσφύγων και παιδιά μεταναστών) οργανώνουμε εδώ στα Γιαννιτσά, τον τόπο όπου το Σεπτέμβρη του 1944 εκτελέστηκαν πάνω από εκατό συμπατριώτες μας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους -ιδεολογικούς προγόνους των Χρυσαυγιτών- την ευρύτερη δυνατή αντιφασιστική συμμαχία και αντιπαραθέτουμε ένα πλατύ αντιφασιστικό μέτωπο πολιτικών φορέων, κοινωνικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, απλών πολιτών. Στην συστράτευση αυτή καλούμε όλο τον δημοκρατικό κόσμο, όλους όσοι, ανεξάρτητα από ιδεολογικές ή πολιτικές διαφορές, ιεραρχούν την αντιμετώπιση των νεοναζιστικών ιδεών και της φασιστικής εγκληματικής δράσης ως αυτοτελές πολιτικό διακύβευμα, που δεν υπόκειται σε συμψηφισμούς. Δικαιολογίες για τη μη συμμετοχή δεν υπάρχουν.


2) Ο Χρυσαυγίτης, ο αντιφασίστας και ο δημόσιος χώρος

Μια κοινωνιολογική προσέγγιση του ακροατηρίου της χρυσής αυγής από τη δρ. πολιτικής κοινωνιολογίας Δώρα Κοτσακά-Καλαϊτζιδάκη στην οποία τίθενται ζητήματα που συχνά το αντιφασιστικό κίνημα τείνει να τα παραγνωρίζει όπως το πώς απευθυνόμαστε στο "λαό" ή το ποιο είναι το προφίλ αυτού του ακροατηρίου. Το κείμενο κλείνει προτείνοντας συνομιλία με τον κόσμο και δημιουργία δικτύων αλληλεγγύης.


Ο εκφασισμός προκύπτει κάπως σαν κοινωνικός αυτοματισμός για ένα τμήμα της κοινωνίας που έχασε βίαια τα «πατήματα» της καθημερινότητάς του. Καθώς αυτή η διαπίστωση ενέχει μια ισχυρή ψυχολογική διάσταση, προκύπτει το ερώτημα κατά πόσον αφορά αυτούς τους ανθρώπους άλλο ένα συνέδριο, ημερίδα ή ανοιχτή εκδήλωση με θέμα –στις διάφορες παραλλαγές του– τον «κίνδυνο εκφασισμού της κοινωνίας». Ασφαλώς, δεν υποστηρίζω ότι τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι ωφέλιμες: ήταν απαραίτητες ως πρώτη αντίδραση, προκειμένου να τεκμηριώσουμε και να μοιραστούμε τα επιχειρήματά μας, να νιώσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι/ες, να νικήσουμε το φόβο, ενδυναμώνοντας το αντιφασιστικό μέτωπο. Αυτά έγιναν και συνεχίζουν να γίνoνται με επάρκεια, μαζικότητα και σοβαρότητα. Η ένστασή μου είναι ότι μια τέτοια δραστηριότητα απευθύνεται στους ήδη πεισμένους, στους αντιφασίστες. Έτσι όμως απλώς χαλυβδώνεις τις δικές σου τάξεις, ενόσω οι κάθε λογής Χρυσαυγίτες δουλεύουν με τη στρατηγική του κεντήματος, βελονιά-βελονιά, σε καφενεία, σχολεία, γήπεδα, γυμναστήρια, γειτονιές. Όσο εμείς μαζευόμαστε σε αίθουσες συνεδριάσεων, εκείνοι διεκδικούν τον δημόσιο χώρο. Έρχονται σε επαφή με το κομμάτι του πληθυσμού που τείνει ευήκοον ους στα διαγγέλματα μίσους που εξαπολύουν, στην καθημερινότητά του, κάθονται δίπλα τους, και όχι σε κάποιο πάνελ, τους μιλάνε μια γλώσσα που καταλαβαίνουν.


3) "Πονάνε τα παλουκάρια;"

Ένα κείμενο ποταμός γεμάτο χιούμορ και σπιρτάδα που καταπιάνεται με τα ρητορικά τεχνάσματα των στελεχών της χ.α., με την αποτίμηση της ως τώρα κοινοβουλευτικής της παρουσίας και με το ξεγύμνωμα των πολιτικών της προτάσεων, τόσο των γενικών όσο και ειδικότερα στην εκπαίδευση. Πραγματικά απολαυστικό!

θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω ειδικά αυτούς τους μαθητές που φτιάχνονται με τη Χρυσή Αυγή:

-Γουστάρετε να κάνετε περισσότερες ώρες αρχαία (τη μοναδική γλώσσα που έχει περισσότερους γραμματικούς κανόνες απ΄ότι λέξεις) από όσες κάνετε σήμερα;
-Γουστάρετε κάθε πρωί να κάνετε προσευχή και έπαρση σημαίας κι όποιος δεν τραγουδάει με ζήλο να τρώει αποβολή;
-Γουστάρετε να κάνετε συνέχεια παρελάσεις;
-Γουστάρετε να φοράνε ποδιές τα κορίτσια και στολές τα αγόρια;
-Γουστάρετε υποχρεωτικό κούρεμα;
-Γουστάρετε αποβολές για ψύλλου πήδημα (ανάρμοστη συμπεριφορά, χρήση κινητού, χρήση κραγιόν, κατούρημα πορσελάνης τουαλέτας κλπ);
-Γουστάρετε στρατιωτική πειθαρχία πριν καν πάτε στρατιώτες;
-Γουστάρετε μπλοκαρισμένο ίντερνετ με μπαναρισμένα τα «αντεθνικά» σάιτ;
-Γουστάρετε περισσότερες ώρες ιστορία, πατριδογνωσία και θρησκευτικά και μηδέν ώρες τεχνολογία, αγωγή του πολίτη ή κοινωνικές επιστήμες;
-Γουστάρετε να σας βαράνε οι μπάτσοι στη μέση του δρόμου και να σας ξεφτιλίζουν λόγω της εμφάνισής σας;
-Γουστάρετε να μη μπορείτε να μπείτε πανεπιστήμιο επειδή οι γονείς σας είναι «αντεπαναστάτες»;
-Γουστάρετε να ελέγχει ο στρατονόμος την εξωσχολική σας ζωή;
  

4) Χρυσή Αυγή: win-win situation

Διεξοδική ανάλυση των αιτίων ανόδου της χ.α. με βάση την αριστοτέλεια μέθοδο (υλικό, μορφικό, ποιητικό και τελικό αίτιο) για να δοθεί "μία ουσία επιστημονικότητας στην αντιμετώπιση των νεοναζί."  Τα τελικά συμπεράσματα του κειμένου είναι ότι η χ.α. αποτελεί για το σύστημα ένα πασπαρτού, μια "λύση για κάθε πρόβλημα που ενδέχεται να προκύψει, πράγμα που επεξηγεί επαρκώς τα τελικά αίτια προβολής της ως κεντρικό πολιτικό γεγονός" και κλείνει με την εξής προτροπή:

Σε αυτό το συγκείμενο, ο ρόλος των κινηματικών ανθρώπων που τάσσονται αναφανδόν υπέρ της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης και της αυτονομίας της κοινωνίας θα πρέπει να αναδεικνύουν ταυτόχρονα τόσο τον ρόλο της ΧΑ ως στηλοβάτη του συστήματος, όσο και την παθογένεια του κοινοβουλευτισμού και του οικονομικού φιλελευθερισμού, ως γονέων του φαινομένου ΧΑ, και να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω στη διεκδίκηση των οραμάτων τους. Οι τακτικές συμμαχίας άλλωστε με τον διάολο έχουν αποτύχει πάντα.


5) Έλληνες γιατροί ξεγυμνώνουν τους νοσταλγούς του Χίτλερ της “χρυσής αυγής”

Νέα σκληρή απάντηση έδωσε ο ιατρικός κόσμος της Λέσβου –και ιδιαίτερα οι γιατροί που εργάζονται για το ΕΣΥ- στην Χρυσή Αυγή, με αφορμή τις πρόσφατες χυδαιότητες του ακροδεξιού μορφώματος. Οι  γιατροί συνεχίζουν τις αντιδράσεις τους μετά την –πρώτη στην ιστορία- προκήρυξη που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή στη Λέσβο και με την οποία δημοσιεύει φωτογραφίες με γιατρούς που περιθάλπουν άρρωστα μικρά παιδιά μεταναστών στην παιδιατρική κλινική, με σκοπό να… καταγγείλει το γεγονός.


6)  Εμπρός για το χτίσιμο του αντιφασιστικού κινήματος και στη Βόρεια Ελλάδα

Κείμενο του μέλους της Αντιφασιστικής Συνέλευσης Αλληλεγγύης, Φοίβου-Σταύρου Μακρίδη, το οποίο κάνει μια ανασκόπηση του αντιφασιστικού κινήματος στη Βόρεια Ελλάδα και της ως τώρα δράσης του. Για τη συνέχεια του προτείνονται η δημιουργία επιτροπών σε επίπεδο πόλης, αλλά και σε γειτονιές και χώρους, η διοργάνωση κινήσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, η σταθεροποίηση της δράσης των υπαρχουσών αντιφασιστικών επιτροπών και η οργάνωση μιας συνάντησης όλων των επιτροπών της β. Ελλάδας



Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Εκεί που ο φασισμός γίνεται επίσημη πολιτική, η αντίσταση γίνεται καθήκον


 Θεσσαλονίκη, 10/01/2013

Στις 20 Δεκέμβρη η αστυνομία με εντολή της κυβέρνησης εκκένωσε την ιστορική κατάληψη Βίλα Αμαλία, στο κέντρο της Αθήνας. Η κατάληψη εδώ και 22 χρόνια αποτελεί ελεύθερο κοινωνικό χώρο που στεγάζει πολιτικές και πολιτιστικές δράσεις, στηρίζει τους κοινωνικούς αγώνες, παρέχει στήριξη στους μετανάστες σε μια περιοχή όπου είναι καθημερινή πραγματικότητα τα πογκρόμ από φασιστικές συμμορίες και «επιτροπές κατοίκων», έχοντας μια συνεπή παρουσία ανταγωνιστική προς το σύστημα της καταστολής και της εκμετάλλευσης. Στις 9 Γενάρη, οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι προχώρησαν στην ανακατάληψη της Βίλας. Η αστυνομία απαντά με περίπου 100 συλλήψεις καταληψιών και αλληλέγγυων, οι οποίοι διώκονται μεταξύ άλλων και για κακούργημα με βάση τον «κουκουλονόμο». Το μεσημέρι της ίδιας μέρας πραγματοποιείται εκκένωση ακόμα μίας κατάληψης στην Αθήνα, της Κατάληψης Σκαραμαγκά, με άλλους οκτώ συλληφθέντες.

 Οι επιλογές της ακροδεξιάς τρικομματικής κυβέρνησης είναι σαφείς. Μετά τις φασιστικές πρακτικές απέναντι στους μετανάστες, προχωράει στην επίδειξη πυγμής απέναντι στον επόμενο στόχο, σε όσες κι όσους αντιστέκονται. Το χτύπημα στις καταλήψεις, ανατριχιαστικά ευθυγραμμισμένο με το πρόγραμμα και τις επιταγές του επίσημου νεοναζιστικού κόμματος της Βουλής και σε απόλυτη χρονική σύμπτωση με την προπαγάνδα των τηλεοπτικών καναλιών, είναι επίθεση σε όλους μας, σε όσους και όσες αντιστεκόμαστε κι αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, ελευθερίας.

 Δε θα ξεμπερδέψουν τόσο εύκολα. Θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης