ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ανθολόγιο Αντιφασισμού -8

Έξι έμπειροι ιστολόγοι (bloggers) με εξαιρετικά αντανακλαστικά (όλα τα κείμενα είναι γραμμένα από τα ξημερώματα του Σαββάτου μέχρι χθες) καταθέτουν την άποψή τους για τη δολοφονία των μελών της ναζιστικής οργάνωσης. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς συγκλίνουν στα συμπεράσματά τους. Παραθέτουμε τα λινκ μαζί με ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:


1. Fearful (a)symmetry (Sraosha): 
Καμένο Ράιχσταγκ μού μυρίζει. Το έχω ξαναπεί: ο Σαμαράς θα μας καταστήσει αποικία χρέους και Νότια Βουλγαρία (από τη Νότια Δανία στη Νότια Βουλγαρία σε λιγότερο από πέντε χρόνια) για να μη σφάζονται οι αναρχικοί με τους φασίστες στους δρόμους. Ή κάτι τέτοιο. Έχει ξαναπαρασταθεί το έργο με επιτυχία.


-Κι αν ήταν προβοκάτσια, γιατί στο N. Ηράκλειο; Δε θα ήταν λογικό να τη στήσουν κάπου πιο κεντρικά;
Δεν σκέφτεσαι με Ιστορικούς Όρους. Ο Πρώτος Παγκόσμιος ξεκίνησε με τη δολοφονία του αρχιδούκα Φερδινάνδου στο Σεράγεβο. Η Σερβία ήταν το Ν. Ηράκλειο της Ευρώπης τότε.


3.  Πολλά τα σενάρια, ένα το γεγονός (NIEMANDSROSE):
Γιατί, είτε ήταν μαφιόζικο ξεκαθάρισμα λογαριασμών, είτε ήταν παρακρατική προβοκάτσια, είτε ήταν τρομοκρατικό χτύπημα, δεν αναιρείται καθόλου το θεμελιώδες πως δηλαδή η Χ.Α. έσπευσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το γεγονός, και τα γνωστά κοράκια των ΜΜΕ έσπευσαν να σιγοντάρουν την ηρωοποίηση των θυμάτων που λάνσαρε η ναζιστική συμμορία, αβαντάροντάς την ταυτόχρονα.


4. Είσαστε όλοι χρυσαυγίτες (Polyfimos):
Το ζήτημα είναι να καταλάβουμε όλοι ότι τέτοιου είδους περιστατικά πρέπει να συμβαίνουν αποκλειστικά μισή ώρα πριν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, μία μέρα μετά την φημολογούμενη άρνηση της τρόικας να έρθει στην Ελλάδα και -κυρίως- λίγες ώρες αφού πάνω από 80 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίες παρακαλούσαν τον Στουρνάρα να διατηρήσει το χαράτσι της ΔΕΗ για έναν ακόμη χρόνο για να μην φορολογηθούν οι στάνες των προβατοψηφοφόρων τους.

5. Παρατηρήσεις για την χθεσινή εκτέλεση (talos):
Πιθανόν η Χρυσή Αυγή να έχει κάποιο δημοσκοπικό ριμπάουντ, αν και η ακροδεξιά στην Ελλάδα ενισχύεται συνήθως όταν δημιουργεί θύματα, όχι όταν τα έχει η ίδια. Η Χρυσή Αυγή προβάλει τον τσαμπουκά και την υποτιθέμενη υπεροχή δύναμής της για να ψαρεύει στη νεολαία και στα πληγέντα από το μνημόνιο στρώματα. Όμως, μεταξύ της εξάρθρωσης μεγάλου μέρους του επιχειρησιακού της δυναμικού (κυρίως τη σχετική αποκοπή από την ομπρέλα προστασίας των Σωμάτων Ασφαλείας) και του τρωτού των μελών της όπως προέκυψε από χθες, δύσκολα θα μπορέσει να συνεχίσει να το κάνει. Μακροπρόθεσμα τουλάχιστον.


6. Η δολοφονία μελών της Χρυσής Αυγής και η δημόσια συζήτηση: Τρεις παρατηρήσεις (auzenakos):
Δίχως να έχει κανείς καμία διάθεση για εικασίες σχετικά με την εξιχνίαση της δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής, που άλλωστε δεν είναι δουλειά δημοσιογραφική, μπορεί εντούτοις να διαπιστώσει τις βασικές παραμέτρους όπου κινείται η αντιμετώπισή της από την κυβέρνηση και η κάλυψή της από τα ΜΜΕ. Τρεις παρατηρήσεις, λοιπόν, οι οποίες ισχύουν άσχετα με το ποιος είναι τελικά ο αυτουργός, και που μάλιστα δεν αφορούν τόσο τη δολοφονία καθαυτή όσο τη δημόσια συζήτηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου