ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Νοέμβρης 2013: "Απαγορεύονται τα συνθήματα"

"Μπάτσοι, TV, νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί!"

Η στάση της ελληνικής αστυνομίας το απόγευμα της Πέμπτης 14/11 στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά το γνωστό σύνθημα. Αφενός δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την οδό Εγνατία ώστε να μην κατευθυνθεί η αντιφασιστική πορεία προς την συμβολή των οδών Αριστοτέλους με Τσιμισκή όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ακροδεξιών. Αφετέρου απώθησαν με βίαιο τρόπο μια ομάδα 10-15 αντιφασιστριών κι αντιφασιστών, που βρεθήκαμε ακριβώς απέναντι απ' το σημείο της συγκέντρωσης, προστατεύοντας απροκάλυπτα για ακόμα μια φορά μια χούφτα ακραίων εθνικιστών, που με πρόφαση τη δολοφονία των χρυσαυγιτών, θέλησαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο κέντρο της πόλης.


Μια μικρή ομάδα μελών της Αντιφασιστικής Συνέλευσης Αλληλεγγύης κατευθυνθήκαμε από νωρίς προς το σημείο της φασιστικής συγκέντρωσης. Όμως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν ήδη εκεί κι είχαν αναλάβει το έργο της προστασίας και περιφρούρησης της συγκέντρωσης των συνοδοιπόρων τους.

Παρ' όλ' αυτά, αποφασίσαμε να παραμείνουμε εκεί και να μοιράσουμε τα αντιφασιστικά κείμενα μας, αγνοώντας την παρουσία των αστυνομικών, που βρέθηκαν απέναντί μας και δημιούργησαν ένα κλοιό γύρω απ' το σημείο που βρισκόμασταν.

Την ώρα που η τελετή των φασιστών ξεκινούσε, κι ετοιμαζόμασταν να φωνάξουμε τα αντιφασιστικά συνθήματα μας, οι επικεφαλής μας απείλησαν ότι αν φωνάζαμε συνθήματα θα προχωρούσαν σε προσαγωγές εναντίον όλων μας, κι όταν αντιδράσαμε λέγοντας ότι δε γίνεται να μας απαγορέψουν να φωνάζουμε συνθήματα, αυτοί μας απάντησαν ότι "η αντισυγκέντρωση" μας "είναι παράνομη" (ενώ η συγκέντρωση των φασιστών είναι νόμιμη;), κι ότι πρέπει να απομακρυνθούμε απ' το σημείο!

Τελικά δόθηκε εντολή στους άντρες των ΜΑΤ να βάλουν τα κράνη τους και να μας απωθήσουν μέχρι την Εγνατία! Κι έτσι 3 διμοιρίες ΜΑΤ άρχισαν να μας σπρώχνουν με τη βία, χωρίς να 'χουμε κάνει το παραμικρό, πέρα απ' το να μοιράσουμε κείμενα!

Για ακόμα μια φορά η αστυνομία του Δένδια, δείχνει το αληθινό της πρόσωπο κυνηγώντας αντιφασίστες διαδηλωτές, ενώ κάνει τις πλάτες στις εγκληματικές συμμορίες των ακροδεξιών.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πεισμωμένα τον αντιφασιστικό μας αγώνα, με επόμενο σταθμό την πορεία του Πολυτεχνείου την Κυριακή!

Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δε τελείωσε το '73!

http://left.gr/news/antifasistiki-poreia-sti-thessaloniki-afantoi-oi-neonazi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου