ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους…

Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια «αντιναζιστική εκστρατεία» με πρωτοφανή ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Οι κυβερνώντες και τα περισσότερα από τα μμε ανακαλύπτουν "ξαφνικά" όλα αυτά που το αντιφασιστικό κίνημα καταγγέλλει εδώ και καιρό. Κεντρικό θέμα στην κυβερνητική, αλλά και μηντιακή ατζέντα,  η δικαστική δίωξη της χ.α ως εγκληματικής οργάνωσης. Δεν ξέρουμε πόσο βαθιά θα προχωρήσει το ξήλωμα (για την ώρα βρίσκονται στις φυλακές κάποιοι «κορυφαίοι» της χ.α, ανάμεσα τους και ο  μιχαλολιάκος), αλλά, παρ' όλο που οι σιδηροδέσμιοι ναζί και τα αλληλοκαρφώματά τους είναι ευχάριστες ειδήσεις, δεν είναι αυτονόητο ότι η δίωξη της χ.α. θα έχει μόνο θετικά συνεπακόλουθα.

Η απάντηση στο «γιατί» και «γιατί τώρα» οι συλλήψεις και οι προφυλακίσεις μελών της ναζιστικής οργάνωσης δεν μπορεί να είναι μία. 

Προφανώς η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενός αντιφασίστα  που δεν έσκυψε το κεφάλι στο μαχαίρι ενός τραμπούκου παρακρατικού, κλόνισε την λεπτή ισορροπία που υπήρχε ως τώρα ανάμεσα στην κυβερνητική συγκάλυψη και τη ναζιστική εγκληματικότητα. Με άλλα λόγια, η εγκληματικότητα της χ.α  παράγινε ορατή και ήρθε ο καιρός το κράτος να επιβάλει  το νόμο και την τάξη. Ο «κρατικός αντιναζισμός» φαίνεται να βολεύει  αυτήν την περίοδο πολιτικά και κοινωνικά την κυβέρνηση, λόγω της πίεσης από το εσωτερικό και το εξωτερικό, κυρίως, όμως γιατί από τη μια, αποφεύγονται συγκρούσεις και εξεγερσιακές διαθέσεις  που θα μπορούσαν να γεννηθούν με αφορμή τα  εγκλήματα της χ.α (μαζικές και μαχητικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Παύλου) και από την άλλη, δίνεται η ευκαιρία σε μια ακροδεξιά κυβέρνηση να καμαρώνει για τα «αντιναζιστικά της ένσημα» και το «δημοκρατικό της προσωπείο» . Το σύστημα χρειάζεται για την ώρα μια «διακριτική» και συμμαζεμένη χ.α μέσα και έξω απ’ το κοινοβούλιο (προφανώς δεν επιδιώκει τη συντριβή της) και φαίνεται αποφασισμένο να το πετύχει. Ρήξη λοιπόν με τη χ.α και ενσωμάτωση μελών της σε ένα πιο αυταρχικό μοντέλο διαχείρισης της κρίσης με την ατζέντα της χ.α, το οποίο προφανώς δεν θα είναι για το καλό μας!

Φαίνεται όμως ότι, η «αντιναζιστική πρεμούρα» της κυβέρνησης έχει να κάνει και με τις επικείμενες ευρωεκλογές, την προεδρία  της ελλάδας το πρώτο εξάμηνο του 2014 και τις πιέσεις που δέχεται από «τους ευρωπαίους συμμάχους» για «νοικοκύρεμα της χ.α», οι οποίοι μάλλον δεν θέλουν να δουν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τραμπούκους και  μαχαιροβγάλτες με σβάστικες και μαιάνδρους στα μπράτσα. Δεν εξηγείται αλλιώς το καμαρωτό ύφος του δένδια στους ξένους τηλεοπτικούς σταθμούς και οι δηλώσεις του περί αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να τελειώνει με τους τραμπουκισμούς και τα εγκλήματα της χ.α.


Απ’ τη δική μας μεριά τώρα…

Για μας είναι ξεκάθαρο ότι θα επιμένουμε να μιλάμε για όλες τις εκφάνσεις του φασισμού και όχι μόνο για τη χ.α. Για τον κρατικό φασισμό που χτίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης για μετανάστες, κυνηγάει οροθετικές και οπλίζει χρυσαυγίτες, αλλά και αυτόν που εντυπώνεται σε κοινωνικές συμπεριφορές,  απόψεις, σχέσεις και στάσεις ζωής, γέννημα-θρέμμα του εθνικισμού, ρατσισμού, σεξισμού και μιλιταρισμού.

Θα συνεχίσουμε τον αντιφασιστικό αγώνα με ακόμα  μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, αν και γνωρίζουμε ότι πολύ σύντομα θα ξαναγίνουμε για κάποιους  «υπερβολικοί» και «κολλημένοι», ίσως και περισσότερο από πριν, αφού βλέπουμε με στραβό μάτι την «αντιναζιστική» πολιτική του κράτους και των διαχειριστών του.

Δεν θα σταματήσουμε να καταγγέλλουμε τη σημερινή ακροδεξιά κυβέρνηση του φαήλου, λαζαρίδη, δένδια, πλεύρη, άδωνη κ.α. για τον νέο ολοκληρωτισμό και το κράτος έκτακτης ανάγκης που επιβάλλουν.

Θα βγάζουμε φόρα-παρτίδα την αγαστή συνεργασία της αστυνομίας με τους ναζί. Δεν είναι απλά υπόθεση κάποιων επίορκων , αλλά η ίδια η δομή του κατασταλτικού μηχανισμού που τους κάνει πλάτες.

 Θα εξακολουθούμε να είμαστε στους δρόμους γιατί δεν πιστεύουμε ότι η χ.α, και πολύ περισσότερο ο φασισμός, μπορεί να συντριβεί από τους δικαστικούς μηχανισμούς του συστήματος που τον γεννά, αλλά από ένα μαζικό αντιφασιστικό κίνημα στο δρόμο και παντού.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΑΣΑ)

                                                          
Επόμενη συνέλευση Πέμπτη 10/10 στις 19:30 στο Πολυτεχνείο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου