ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

6/7, 19:30, Συνέλευση αντιφασιστικών συλλογικοτήτων από τη Βόρεια Ελλάδα στο 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ





Εδώ και 15 χρόνια το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ αποτελεί μια συνάντηση των εγχειρημάτων αλληλεγγύης κι αντίστασης, μια συνάντηση των μεταναστών, των αποκλεισμένων, των κινημάτων. Η  Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης γεννήθηκε μέσα στο περσινό φεστιβάλ και συνέχισε τη δράση της κυρίως ως πόλος αντιπληροφόρησης σε σχολεία, δυτικές συνοικίες, πλατείες, αλλά και στο διαδίκτυο, εστιάζοντας στα πολλαπλά πρόσωπα του φασισμού (κρατικός, κοινωνικός) και την ανάδυση της ναζιστικής χ.α.

 Ο αντιφασιστικός μας λόγος αρθρώνεται στην βάση της άποψης ότι ο φασισμός δεν είναι μια «παρεκτροπή» της αστικής δημοκρατίας, αλλά  επιλογή της αστικής τάξης και του κεφαλαίου σε συνθήκες οξυμένης κρίσης, οργανικό κομμάτι δηλαδή του καπιταλισμού. Εστιάζει στην αποδόμηση του αντισυστημικού προφίλ της ναζιστικής συμμορίας χ.α, στην φασιστική ατζέντα των κυβερνώντων που προετοιμάζει το έδαφος του κοινωνικού εκφασισμού, αλλά και στην απάθεια ή την αίσθηση αχρηστίας που έχει υποπέσει ένα μέρος της κοινωνίας καθώς πορεύεται από την εποχή της ευμάρειας στην περίοδο της κρίσης και της βαρβαρότητας.  

Στα πλαίσια του 16ου Αντιρατσιστικού Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί στο πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά στις 5-6-7 Ιουλίου, σας καλούμε στη συνέλευση αντιφασιστικών συλλογικοτήτων από τη Βόρεια Ελλάδα το Σάββατο 6/7 στο χώρο του φεστιβάλ με στόχο:

* την αλληλοενημέρωση δια ζώσης (ιδιαιτερότητες πόλης, οργανωτική δομή, δράσεις, δυσκολίες κτλ)
* την κατάθεση σκέψεων-προτάσεων για το πώς μπορούμε να συνεχίσουμε για να σταματήσουμε τον κρατικό, κοινωνικό εκφασισμό και τη δράση της χ.α. Προτάσεις για κινηματικές δράσεις κι εκστρατείες σε τοπικό επίπεδο και σε συντονισμό των αντιφασιστικών επιτροπών/ συνελεύσεων στη Β. Ελλάδα (π.χ στρατόπεδα συγκέντρωσης)

Θεωρούμε πολύτιμη τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων αντιφασιστικών συλλογικοτήτων τόσο από τη δική μας πόλη όσο και από τις άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Μέσα στην αμείλικτη πραγματικότητα που ζούμε δεν μας επιτρέπεται να βαδίζουμε μόνοι/ες. Στη συλλογική δύναμη και την αλληλεγγύη θα γιγαντωθεί η αποφασιστικότητα και η τόλμη μας. Σας περιμένουμε… 



ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΑΣΑ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου