ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

«Ουδέποτε είχε δώσει δείγματα ρατσιστικής συμπεριφοράς…»

Δυο Έλληνες, 29 και 25 χρονών δολοφόνησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης 17/1  στα Πετράλωνα τον Σαχτζάτ Λουκμάν, 27 χρονών από το Πακιστάν. Τον μαχαίρωσαν ενώ έκανε με το ποδήλατό του το καθημερινό δρομολόγιο Περιστέρι-Πετράλωνα για ένα λειψό μεροκάματο. Στο σπίτι του 29χρονου δράστη βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο τραμπούκου και πλήθος φυλλαδίων της χ.α. που αφήνουν ελάχιστες αμφιβολίες για το ρατσιστικό χαρακτήρα του εγκλήματος.

Ο διοικητής του πυροσβέστη όμως δήλωσε ότι «ο 29χρονος ουδέποτε είχε δώσει δείγματα ρατσιστικής συμπεριφοράς». Το ίδιο θα δηλώσουν προφανώς συγγενείς και γνωστοί των δολοφόνων, ενώ τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ έσπευδαν από νωρίς να αποκλείσουν τα ρατσιστικά κίνητρα. Είναι κοινός τόπος άλλωστε εδώ και χρόνια, πως αυτή η χώρα δεν έχει ρατσιστές. Έχει μόνο «λαθρομετανάστες», «σκούρους», «βρομιάρηδες», που «κάνουν οχτάρια στο δρόμο με το ποδήλατό τους» και μας ενοχλούν γιατί «υποφέρουν μέσα στα μούτρα μας»

Στο γόνιμο έδαφος του θεσμικού ρατσισμού, του κυρίαρχου φασιστικού λόγου και του κοινωνικού κανιβαλισμού οι φασιστικές συμμορίες μπορούν να δρουν και να σκοτώνουν ανενόχλητες, με τρανό παράδειγμα τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν. Οι πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον μεταναστών το τελευταίο διάστημα, που γίνονται όλο και πιο θρασείς και πιο επικίνδυνες,  το αποδεικνύουν περίτρανα.

Η απάντηση μας απέναντι στη φασιστική δολοφονική βία θα δοθεί στο δρόμο. Στην αντιφασιστική πορεία στα Πετράλωνα το απόγευμα της δολοφονίας, στο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 19/1, στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις γειτονιές. Ντόπιοι και μετανάστες μαζί,  να εξαφανίσουμε τα φασιστικά καθάρματα για να ξεβρομίσει ο τόπος!


Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου