ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Αντιφασιστική Παρέμβαση στην Ξηροκρήνη


















Σήμερα το πρωί η Συνέλευσή μας πραγματοποίησε αντιφασιστική παρέμβαση στη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης, μιας μάλλον υποβαθμισμένης περιοχής της Θεσσαλονίκης πάνω από το σταθμό του ΟΣΕ. Μοιράσαμε και διαβάσαμε κείμενα, κολλήσαμε αντιφασιστικά αυτοκόλλητα και αφίσες, φωνάξαμε συνθήματα, συζητήσαμε με τους κατοίκους και με τους μικροπωλητές για το φασισμό, ενημερώσαμε για την ύπαρξη και τη δράση της συνέλευσης. 


Ρομά μικροπωλητές μας μίλησαν για τα προβλήματα που έχουν σε διάφορες λαϊκές από τραμπουκισμούς Χρυσαυγιτών και την καταστροφή της κατασχεμένης πραμάτειας τους, ενώ υπήρχε κόσμος που αυθόρμητα ζητούσε το κείμενο ή σχολίαζε με θετικό τρόπο την παρουσία μας. Χαρακτηριστική (και πολύ συγκινητική) ήταν η φράση "μπράβο σας γιαβράκια μου!" που ακούσαμε από μια κυρία στην αρχή σχεδόν της παρέμβασής μας. Μεταξύ μας συζητήσαμε αρκετά και την αποστροφή κάποιου κυρίου ότι καλά κάνουμε και πολεμάμε τον φασισμό, αλλά "είναι σαν τη Λερναία Ύδρα -κόβεις το ένα, βγαίνουν δέκα"... 




Σίγουρα δεν ήταν όλοι τόσο δεκτικοί στην παρέμβασή μας και αυτό που ήταν κοινό συμπέρασμα όλων είναι ότι θα πρέπει να την επαναλάβουμε σύντομα στη συγκεκριμένη λαϊκή αγορά, πιο οργανωμένα και πιο μαζικά. Η -σχετικά σύντομη, λόγω της πορείας ενάντια στα μεταλλεία χρυσού- δράση μας ολοκληρώθηκε με ένα σύνθημα που θέλουμε να ακουστεί παραλλαγμένο σε όλες τις γειτονιές της χώρας: "Ούτε στην Ξηροκρήνη ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου