ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Αντιφασιστική παρέμβαση στην Ηλιούπολη, Σάββατο 20/10




Η Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης καλεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου τους αντιφασίστες/τριες της Θεσσαλονίκης σε αντιφασιστική παρέμβαση στην Ηλιούπολη. Έχει ιδιαίτερη σημασία η όσο το δυνατόν μαζικότερη παρουσία μας στην περιοχή με κείμενο, ντουντούκα, συνθήματα, αφισοκόλληση, τρικάκια, αυτοκόλλητα. Το ραντεβού είναι στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας. Πρόσβαση με το λεωφορείο 34 από τις στάσεις Αντιγονιδών και Κολόμβου (με κατεύθυνση τα δυτικά). Κατεβαίνετε στη στάση Πάρκο.

Τα λινκ για την εκδήλωση στο facebook και στο kinimatorama:



Το κείμενο της παρέμβασης:

Kάτι πήρε το αυτί μου για φασισμό…

Καθώς εντείνεται η οικονομική κρίση, γίνεται όλο και πιο αντιληπτή η κοινωνική αντιπαράθεση που είχε κρυφτεί πίσω από το όραμα της Ευρωπαϊκής Ελλάδας και των Ολυμπιακών αγώνων.  
                                                                                                                 
Πλέον ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την κρατική πολιτική που εφαρμόζει τακτικές του στιλ ‘’ο θάνατός σου, η ζωή μου’’ . Ήδη μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση στη ‘’δημόσια και δωρεάν’’ υγεία. Χρόνιοι ασθενείς, όπως οι καρκινοπαθείς, αναγκάζονται να πληρώνουν την ακριβή φαρμακευτική τους αγωγή, γιατί το κράτος διακηρύττει ότι τα χρήματα δεν φτάνουν για όλους. Στον τομέα της εκπαίδευσης, η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με ελλείψεις βιβλίων και δασκάλων/καθηγητών, ενώ οι θέσεις στους παιδικούς σταθμούς δεν φτάνουν πάλι για όλες τις οικογένειες. Σε λίγο θα μας κόψουν και το επίδομα ανεργίας υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα δεν φτάνουν και για ανέργους και για εργαζόμενους (εργαζόμενους βέβαια των 500 και 600€).

Αυτή την εγκληματική πολιτική του κράτους έρχεται να συμπληρώσει, να ενισχύσει και να εγκαθιδρύσει η Χρυσή Αυγή και κάθε είδους φασιστική συμμορία. Ακούμε τη Χρυσή Αυγή να μας μιλάει συνεχώς για τους "κακούς" μετανάστες που παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων, ούτε λόγος όμως για τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών. Τα βάζουν ακόμα και με τα παιδιά των μεταναστών που "κλέβουν" τάχα τις θέσεις των Ελληνόπουλων στους παιδικούς σταθμούς, χωρίς φυσικά να παίρνουν θέση και λόγο για το σύστημα της εκπαίδευσης και την κρίση του.  Ξαφνικά, η σωματική επίδειξη και η βία έρχεται ως αντικαταστάτης του διαλόγου και της δημοκρατίας.

Μπορεί τώρα να τα βάζουν με μετανάστες, κοινωνικά αποκλεισμένους και γενικά με αδύναμους, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως ο φασισμός έρχεται πρώτα για τους άλλους και μετά για όλους. Θα έρθει και η σειρά των ανέργων και κάθε αγωνιζόμενου τμήματος της κοινωνίας που σκέφτεται και αντιδρά. Και αυτό γιατί εγγυητές αυτού του σάπιου συστήματος είναι και αυτοί, όπως και η κυβέρνηση.

Απέναντι σε αυτόν τον κοινωνικό κανιβαλισμό που θέλουν να μας επιβάλλουν, δεν θα μείνουμε θεατές. Θα οργανωθούμε απέναντι στον φασισμό μαζί με ντόπιους και μετανάστες, εργαζόμενους και εργαζόμενες, ανέργους, φοιτητές και μαθητές. Δεν θα χάσουμε την ανθρωπιά μας, θα αντισταθούμε δημιουργώντας γειτονιές αλληλεγγύης και στον δρόμο της αυτοοργάνωσης.

Σε αυτό το έργο δεν θα παραμείνουμε θεατές. Θα μας βρουν μπροστά τους.                                  
      Δεν χωράνε πουθενά.

Αντιφασιστική συνέλευση αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης                                               
Επόμενη συνέλευση: Δευτέρα 22/10 στις 19:00  
   Πολυτεχνείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου